Yritys

Perheyritys ympäristön asialla

Pesukunkun takana on oululainen Jaakkola-Häkkisen yrittäjäperhe, jolla on vuosikymmenien kokemus liikenneaseman pyörittämisestä. Jouko Häkkisen ja hänen vaimonsa Anneli Jaakkolan Oulun Baari Maikkulassa on tarjoiltu huolenpitoa sekä ihmisille että autoille vuodesta 2000 lähtien.

– Olen pessyt autoja 30 vuotta. Aina pitää seurata kehitystä ja uudistua, kun mahdollisuus on, kertoo Jouko Häkkinen.

Vieraile Oulun Baarin sivuilla

Pesukunkun perheyrityksen yrittäjät autopesulassa

Oulun Baarin toiminnan pyörittämistä on viime aikoina siirretty enemmän perheen kolmelle lapselle. Jussi, Anna ja Annika jatkavat isänsä ja äitinsä työtä.

– Lapset ovat olleet mukana ihan natiaisesta asti, myymässä jäätelöä ja pyörittämässä pitsoja, joten homma on heillä hyvinkin hyppysissä. Itselläni kai pitäisi siirtyä pikkuhiljaa sinne kotisohvalle, vaan ei meinaa malttaa, Jouko naurahtaa.

Jussi Jaakkola ei ole päivääkään epäröinyt perheyrityksessä jatkamista. Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksen hankkinut mies on löytänyt paikkansa isän viereltä.

– Ehkä joskus nuorempana harmitti pyöritellä niitä jätskipalloja kun kaverit karkasivat kesällä uimarannalle. Nyt ei kuitenkaan yhtään harmita, että on oppinut tekemään töitä jo nuoresta, Jussi toteaa.

 

Autopesussa auto Pesukunkku-yrityksen pesukadulla.

Amerikkalaislähtöinen pesukatuelämys kohtaa kotimaisen cleantech-osaamisen

Ympäristöasiat ovat yrittäjäperheelle kaikessa kehittämisessä numero yksi, niin myös Pesukunkun kohdalla.

Pesukadun uudistamisessa haluttiin panostaa parhaaseen, mitä markkinoilla oli tarjolla. Uusi, elämyksen tarjoava ja huippunopea pesukatujärjestelmä löytyi jenkeistä. Veden biologisessa puhdistamisessa sen sijaan suomalaiset ovat maailman huippua, ja puhdistusjärjestelmä onkin terävintä kotimaista cleantech-osaamista. Se on rakennettu ja mietitty yhdessä pesukadun toimittajan kanssa.

– Pesukatu käyttää 90-prosenttisesti biologisesti puhdistettua vettä. Sen rakentamisesta tulevat jätteet lajiteltiin ja kierrätettiin. Kaikki Oulun Baarissa käytettävä sähkö on vihreää ja tuotettu osin aurinkopaneeleilla, Jussi kertoo.

Ympäristöystävällisyys on tulevaisuuden menestystekijä

Yrittäjäperhe viihtyy vapaa-ajalla luonnossa metsästäen, golfaten ja mökkeillen. Myös kotioloissa kierrätetään ja käytetään vihreää sähköä.

– Ekologisuus on tärkeää paitsi asiakkaillemme, myös itsellemme. Sen lisäksi se on pelkästään fiksua liiketoimintaakin kehittäessä. Investoimme jo nyt teknologiaan, joka on nähdäksemme pian myös lain mukaan pakollista, ja hyvä niin, Jussi toteaa.

Pesukunkku ja Oulun Baari ovat satsanneet isosti muutama vuosi sitten valmistuneeseen laajennukseen ja nyt rakenteilla on toinen Pesukunkku-autopesula Oulun Toppilaan.

– Tulevaisuudessa olisi mukava avata lisää Pesukunkkuja muuallekin Pohjois-Suomeen. Ehkä se voisi olla 10 vuoden päästä -haave, Jussi miettii.